Halkın ekmeğinden, yetimin hakkından, yoksulun rızkından çalanlara karşı, herkesi mücadele etmeye, ‘‘Uyanışa’’ davet ediyoruz

Basit Gerçekler

Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinden provokatif saldırılarını artıran İsrail Devleti, bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve sağa sola gaz ve kurşunlar yağdırmaya başladı.Bunun üzerine bir Filistinli, arabasını caddede İsraillilerin üzerine sürdü. İki İsraillinin ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı bu eylem üzerine, İsrail güçleri bir Filistinliyi başından vurarak şehit etti ve onlarca Filistinli yaralandı.Polisleri İbadethane basıp kurşun ydırıyor, karşılık verilince de bakanları çıkıp "terörizm" diyorlar.Son haftalarda, özellikle İsveç'ten sonra bazı Avrupa ülkelerinin Filistin'in bağımsızlığını tanıması ve gündemine alması, İsrail'in Mescid-i Aksa provokasyonlarını hızlandırmasına sebep olmuştu. Bu operasyonlarla hedeflenen amaç; Hamas ve diğer Filistinli grupları terörize edip, uluslararası kampanyalarla bu grupları IŞİD ile bir tutup, siyonist İsrail'in kendilerini her zamanki gibi mağdur pozisyonunda göstermek istemeleridir.
Basit gerçekler; İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin %95’i sivil; Hamas ve diğer direniş gruplarının saldırılarında ölen İsrailli sivil ise %3.Basit gerçekler; İsrail yeni işgal/yerleşim yerleri açmak için sadece 2013'te 10.100 zeytin ağacı yaktı/kesti.Basit gerçekler; İsrail son Gazze katliamında 22 bin ev bombaladı ve 100 binin üzerinde Filistinli evsiz kaldı.
Basit gerçekler; İsrail sadece son Gazze katliamında, ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasının 5 katı yoğunlukta bomba kullandı.






Basit Gerçekler Basit Gerçekler Reviewed by Uyanış on 13:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.